May 27, 2010

Trip to Nilai, Negri Sembilan


Jangan melihat sahaja, tetapi berfikir
Poster yang cantik yang dipamerkan dalam Dewan Makan.. mengajak kita untuk berfikir

Sedikit tentang pengalaman perjalanan ke Nilai, Negeri Sembilan. Pemadu teksi ni tak banyak cakap. Dia tak tanya saya pun nak pergi ke mana. Cuma tengok coupon ticket je. Jadi selepas beberapa minit perjalanan dari LCCT, saya beritahulah dia distinasi saya. Kemudian dia tanya "simpang ke kanan kah" saya jawab Ya. Selepas tengok sign board "Nilah" yang menunjuk ke arah kanan. Bila dah nak sampai traffic light dia tanya lagi arah mana. Saya jawab, "Saya first time pergi nilai Encik." "Betul ke" dengan nada agak terkejut dia menjawab saya. "awak tengok sign board dan tunjukkan arah untuk saya sebab saya tak tahu jalan di sini" kata beliau lagi. Giliran saya pula yang terkejut. Dalam hati saya betul ke dia tak tahu atapun ada niat jahat.. mana tahu pura-pura tak tahu. Tak lama kemudian sampai Salak. "Ini salah Encik, kita patah balik" saya arah dia. Seterusnya saya pula yang menunjuk arah berpandukan sign board.


Cantikkan



makanan yang menyelerakan..
walaupun biasa je.


5 comments:

kal jis (im not carl zeiss) said...

Bukan boleh cayak giak pemandu teksi Lembah Klang ya.. 70% penipu.. Ada mcm2 modus operandi sidak..

Meter rusak,
Kertas meter habis,
Sik tauk jalan (embak jln jauh)
Dll..

Mcm2 jak karenah pemandu teksi tuk hoh.. Hehehe..

Jay said...

Tu lah yg membinbangkan saya pada mulanya. nasib baik dah beli ticket coupon awal. mun x memang dah kena pau.

HoneyBUZZin said...

How can he not know where is Nilai? sokong cakap Kal jis...

Jay said...

Dia punya route KL /airport saja.

Ocean Girl said...

Nilai dengan LCCT dekat sangat, macammana sampai ke Salak? Walaubagaimanapun nasib selamat sampai juga dan hotel pun cantik dan selesa.

click here for more info

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails